home | zoeken | agenda | over bijzonder welkom | sitemap | contact | inloggen

Kunstatelier en Kadoshop Fred's

Hartje centrum van Purmerend. Daar bevindt zich Fred’s Atelier, een werkplaats voor kunstenaars met een verstandelijke beperking en een kunstuitleen. In de galerie bevindt zich een uitgebreide keramiek-, teken- en schildercollectie.

Het hart van het atelier wordt gevormd door twintig kunstenaars. Zij hebben zich bekwaamd in de keramiek- en/of schilderkunst. Het werk van de kunstenaars wordt tentoongesteld in de galerie grenzend aan het atelier. Daarnaast verzorgt Fred’s Atelier ook op andere locaties mooie exposities.

Fred’s Atelier heeft een unieke functie. Mensen met een verstandelijke beperking krijgen er de kans om hun eigen specifieke kwaliteiten en talenten in de praktijk te brengen en te ontplooien. De kunstenaars krijgen begeleiding en een kunstopleiding op maat van twee professionele kunstenaars. Op deze manier kunnen zij hun eigen steentje bijdragen aan de maatschappij.

In de galerie, die dagelijks geopend is, is elke week wel iets nieuws te zien. Hier bevindt zich een uitgebreide keramiek-, teken- en schildercollectie.
De kunstenaars van Fred's hebben ieder hun eigen stijl en blijven zich voortdurend verder ontwikkelen. De afgelopen jaren zijn dan ook al verschillende kunstwerken in de prijzen gevallen.
Behalve vrij werk, maken de kunstenaars ook werk in opdracht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kunst in een bepaalde oplage als relatiegeschenk of als kerstgeschenk voor de medewerkers van een bedrijf.

Fred's Kunstuitleen biedt de mogelijkheid kunst te lenen en het later wellicht aan te schaffen.
Tevens bevindt zich in hetzelfde een pand een kadoshop, waar producten uit het atelier worden verkocht, maar ook producten die zijn gemaakt op verscheidene dagactiviteitencentra van de Prinsenstichting. Hierbij kunt u denken aan kaarsen, keramiek, handgeweven textiel en andere sfeervolle kado-ideeën.

Fred’s is onderdeel van de Prinsenstichting in Purmerend. Een organisatie die mensen met een beperking ondersteuning op maat biedt bij het wonen, werken en leven. De eigen keuze van de cliënt en zijn of haar mogelijkheden en talenten staan hierbij altijd voorop.

Gastenboek: 2 reacties

Plaats een reactie

Els de Jongh
op 26-09-2014 20:25

Wat een heeeeerlijke winkel ( je wil bijna alles kopen)
Klant vriendelijk personeel.
Vriendelijke groet van Els de Jongh.

Jolanda
op 27-08-2012 15:21

Echt geweldige kunstwerken. Wij hebben een prachtig keramiek kunstwerk gekregen. Het staat geweldig.
Zeker de moeite waard een bezoek te brengen voor een mooi cadeau of om gewoon eens een kijkje te nemen.


Schrijf een reactie(wordt niet getoond op de site)


Categorie kunst Categorie winkel

Behoort bij subcategorieën

atelier, galerie (verkoop), kunstnijverheid-cadeauwinkel

Adres

Breedstraat 16
1441 CC Purmerend
0299 - 428745
Noord-Holland
freds@prinsenstichting.nl
www.prinsenstichting.nl

Routebeschrijving


Locatie-info

Openingstijden:
Ma. van 13.00 uur tot 17.30 uur
Di. tot en met vr. van 9.30 uur tot 17.30 uur
Za. van 9.30 uur tot 17.00 uur
Vrijdag koopavond van 18.30 uur tot 21.00


Deze pagina delen


 
Volg Bijzonder Welkom op Twitter Volg Bijzonder Welkom op Twitter
|
|